SPAVAĆE SOBE

Krevet kao centralni dio spavaće sobe predstavlja najbitniji komad namještaja za opuštanje i odmor. Zato je bitno da on bude čvrst, trajan i prvenstveno udoban. Dizajn, materijal i boju prilagodite ostatku vašeg namještaja ili ga učinite posebnim i upečatljivim dijelom prostora.

Kod dizajniranja ormara najviše pažnje se pridodaje organizaciji polica, ladica i vješalica kako bi dobili što više prostora za robu. A tu su i romantične komode i stolići koji spavaću sobu čine ugodnijom i praktičnijom za korištenje.

KUHINJE I BLAGOVAONE

Izrada kuhinje po mjeri daje gotovo neograničenu mogućnost odabira materijala, boja i samog dizajna kuhinjskih elemenata. Najviše pozornosti treba obratiti na to kako maksimalno iskoristiti prostor predviđen za namještaj da bi dobili što funkcionalniji prostor za skladištenje i pripremu hrane. Dizajn ovisi o osobnim potrebama, željama i mogućnostima.

Stol kao sastavni dio kuhinje, odnosno blagovaone, mora biti čvrst i kvalitetan. Zato je pravi izbor izraditi ga od punog drva. Toplinu doma ćemo izraziti ukoliko ga samo prelakiramo u bezbojan lak da drvo dođe do izražaja, dok moderniji izgled dobivamo ako ga obojimo u bijelu ili crnu boju i/ili dodamo staklenu ploču. Kombinacija sa otkačenim stolicama ili klupom daje poseban izgled lijepo uređene blagovane.

DNEVNI BORAVAK

Kod uređenja dnevnog boravka, osim sjedeće garniture veliku pažnju posvećujemo i elementima oko nje, a to su stolići, elementi za TV, komode i police. Da li volimo minimalizam ili su nam potrebni dodatni prostori za pohranu stvari, svejedno je. Bitno je samo uskladiti stil s ostatkom stana i urediti ga po vlastitom ukusu.

PREDSOBLJA

Predsoblja ne moraju biti dosadna i jednostavna. Možemo ih urediti posebnim komodama s ogledalom ili otkačenim vješalicama s klupicom. Osim svoje funkcijske uloge ovi komadi su i lijepa dekoracija svakog doma.

UREDSKI NAMJEŠTAJ

Poslovni prostori i uredi moraju biti funkcionalni, organizirani i uredni. Namještaj se bira ovisno o vrsti poslovanja, ali najčešće se sastoji od radnog stola, ormara i dodatnih polica za pohranu uredskog materijala. Danas se najčešće bira onaj moderniji u crnoj, bijeloj ili boji drva zbog dojma ozbiljnosti i čistoće, dok otkačenije boje biraju saloni za uljepšavanje, dućani, vrtići i slični prostori kojima ozbiljnost nije presudna za poslovanje. Bitno je elemente uskladiti s potrebama poslovanja.

KUPAONICE

Kupaonice su po svojoj kvadraturi  često mali prostori što predstavlja problem zbog nedovoljno slobodnog prostora za elemente poput polica i ormarića. Izrada po mjeri nam omogućuje da sami dizajniramo kupaonicu kako bi dobili što funkcionalniji prostor. Elementi se izrađuju od kvalitetnog materijala koji podnose vlagu, a dizajn ovisi o potrebama kupaca.

OSTALO

Osim što povezuju katove i etaže, stubišta imaju i estetsku ulogu. Svojim dizajnom se moraju uklopiti u cjelokupan životni ili radni prostor. Drvene stupe su odličan odabir zbog topline samo materijala, a dizajn i boja mogu biti raznovrsni pa će se dobro uklopiti u sve stilove uređenja. Pored stupa izrađujemo i zaštitnu i ukrasnu ogradu.

Nekada smo vidljive grede koje su prvenstveno služile potpori sagrađenog objekta pronalazili u starijim kućama, dok se danas postavljaju i radi dekoracije doma. Osim u potkrovlja koje prate liniju krova, možemo ih postaviti i u svakom drugom stanu horizontalno i vertikalno. One će prostoru dati poseban štih i toplinu.

MENI